Maart 2018

"Marcel Luntungan, wellicht beter bekend onder de naam Marsmelody, heeft gezongen en gespeeld tijdens onze Herinneringsmiddagen in maart van dit jaar in Edam en Middenbeemster.

Hij weet met zijn prachtige stem en gitaarspel een wondermooie sfeer te creëren en verbinding te zijn van de verhalen van de nabestaanden over hun dierbaren."

Carla en Fleur, Symfonie uitvaarten

ONTMOETINGSMIDDAG VOOR LOTGENOTEN O.O.K.  ELST (GLD)

Marcel Luntungan (Bussumse singer-songwriter) verzorgde afgelopen zaterdag een muzikale middag voor onze vereniging Ouders van een Overleden Kind. Er waren veel lotgenoten, sommigen bekend met onze vereniging, anderen waren er voor de eerste keer. Wij hebben deze middag ervaren als een mooie ontmoeting van mensen met verschillende achtergronden, met ieder zijn/haar eigen verlieservaring, langer geleden of heel kort geleden.
>We luisterden naar een gedicht van Marinus van den Berg “Nog eenmaal” en de middag werd afgesloten met een gedicht van Hans Stolp.
Het beleven van Marcel’s muziek en zang, het tussendoor praten met elkaar over de pijn die we voelen, het onbegrip dat we soms ontmoeten en het luisteren naar elkaar, opende harten. We voelden ons verbonden met elkaar.
We hebben geluisterd naar de liedjes:

– Ik Hoop Dat Je Niet Alleen Bent van Jean Bosco Safari– The Water is Wide ( Traditioneel Iers lied)– Afscheid Nemen Bestaat Niet ( Marco Borsato)– Tears In Heaven ( Eric Clapton)– Mag ik dan bij jou ( Claudia De Breij)– You’ve Got a Friend ( Carole King)– Met Mijn Ogen Dicht ( Ralph van Manen)

Enkele reacties van lotgenoten:

“Marcel bewees weer op deze middag dat je door middel van muziek snel en heel dichtbij je gevoel kunt komen. Geweldig! Een aanrader!”“Wij vonden het een hele fijne middag, warm, sfeervol en de mensen die dat wilden konden hun verhaal kwijt”“Wij vonden het een mooie middag”“Voor herhaling vatbaar”“Ik vond het een indrukwekkende bijeenkomst. Goed dat deze er zijn vooral voor nieuwe mensen”Marcel Luntungan : BEDANKT!

December 2016

Marcel Luntungan trad op tijdens onze jaarlijkse herdenkingsavond in december. Dit jaar was het thema ‘bloemen’. Samen met Marcel hebben we deze avond ook muzikaal voorbereid. De inbreng van Marcel was daarbij heel belangrijk. Ook zijn instrumentale bijdragen tijdens de lichtjesceremonie was prachtig en invoelend. Marcel verleende niet alleen zijn muzikale medewerking, hij dacht ook mee, zodat alle elementen tot één geheel werden. Marcel is naast een goede muzikant en zanger een warm en betrokken mens.

Hanne van den Berge, Uitvaartleider
Uitvaartverzorging uVz, Hoogland, www.uitvaartverzorginguvz.nl

December 2016

Marcel is instaat met zijn stem je in het hart te raken.
De rust en overtuiging waarmee hij de liederen ten gehore brengt kalmte in je ziel.
Hij begeleidt zichzelf op virtuose manier op zijn gitaar.
Marcel is er ieder jaar tijdens onze herdenking.
De nabestaanden complimenteren ons met de muziekkeuze en daarmee Marcel.
De samenwerking is altijd warm en hartelijk!
Marcel veel dank.

Marjo Klarenbeek
Uitvaartonderneming Snijders, Kerkweg 14 in Maarssen

 

Familie Beukeboom

“ik wilde je zelf even persoonlijk bedanken voor de prachtige nummers die je gisteren op de uitvaart van mijn vader gezongen hebt.

De manier waarop jij dit doet en de persoon die jij bent zijn echt heel bijzonder. Het heeft mij echt zoveel steun en kracht gegeven om deze dienst te kunnen volbrengen zoals dat ik graag voor mijn vader wilde en om nu zelf door te kunnen. Zelfs mijn "stoere"zoon van bijna 20 die zich nog niet echt had geuit over het verlies van zijn opa, kon eindelijk zijn verdriet uiten bij het horen van jouw liedjes.

We hebben een mooie combinatie met de kerkdienst gemaakt en van de aanwezigen ook alleen maar complimenten gehad. Iedereen was ook vol lof over jouw inbreng, hadden ze nog niet eerder mee gemaakt.

Denk dat we goed hebben laten zien met elkaar dat het allemaal niet zo strak hoeft en dat de dood bij het leven hoort.”

Ingrid Beukeboom

 

 

Familie De Vries

“Beste Marcel,

We kijken op het afscheid van onze moeder met verdrietige maar warme gevoelens terug. En daar heb je zeker aan bij gedragen. De wijze waarop jij je opstelde, de bescheidenheid, het respect naar onze moeder, de intentie waarmee jij de songs hebt vertolkt, petje af. De reacties bij de condoleance waren dan ook erg positief over jou.

Een hartelijke groet,

Jack & Ineke de Vries, Ria de Vries”

 

 

"Beste Marcel,
vandaag zag ik je spelen en zingen bij de afscheidsdienst van Sabine Steenepoorte. Ik was erg onder de indruk van je muzikale
bijdrage aan dit afscheid, het maakte het geheel extra persoonlijk, warm en mooi. Vooral "Pastorale " en het lied "Ik pluk de dag"
van Liesbeth List maakten veel indruk op mij. Mijn complimenten!
Marjan Soeters" 

 

"Beste Marcel,
Wij willen jou graag bedanken voor je muzikale bijdrage aan onze diploma uitreiking. Los van jouw muzikale talent, je prachtige
stem en fijngevoeligheid heb jij de gave om met volle aandacht aanwezig te zijn en je af te stemmen op de sfeer van de avond. Je
bent flexibel en suggesties blijven welkom. Wat willen we nog meer?
Hartelijke groet
Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten
Opleiding Land van Rouw" 

 

Ritueelbegeleiding Josephine de Bont

Voor de eerste keer organiseerde ik met Monica van den Broek van de Uitvaartzorg te Veldhoven een herinneringsbijeenkomst voor de nabestaanden van het afgelopen jaar.

Daar hoorde voor ons live muziek bij, maar wie of wat.

Beide zijn we best kritisch en weten meteen of het voor ons goed voelt of niet.

Ik had Marcel al eens gehoord en was geraakt door zijn warme stem, zijn betrokkenheid en ook door zijn bescheidenheid. Marcel is geen artiest die zichzelf op de voorgrond zet, hij is echt ondersteunend aanwezig door zijn kwaliteiten in te zetten.

Monica kende hem nog niet, dus togen we op een dag naar Schoorl waar hij speelde en daarna waren we allebei zeker.

Marcel maakte een warme avond compleet.

Kwetsbare mensen met verdriet voelden zich welkom , luisterden stil en genoten.

Voor mij was het heel fijn om daar geen enkele zorg over te hebben, want zo'n eerste keer is wel spannend.

Marcel komt in alle rust aan, installeert zich , voegt zich, en begint als iedereen binnen is.

Speelt in op de behoefte ter plekke, het muzikaal begeleiden van een kind dat ook wat wilde zingen.

Marcel, het was een mooie avond, mede dankzij jou!

Josephine de Bont

 

goois leven week 15 

gooi en eembode week 15 

gooi en eemlander week 15.jpg 
 

Familie Mulder:

Beste Marcel,

We zijn erg ingenomen met de wijze waarop we dit programma met u hebben kunnen samenstellen. En bovenal erg blij met het geluid van uw zang en spel. Zo wordt het afscheid van moeder een bijeenkomst waar we troost uit kunnen putten.

Met vriendelijke groet,

Flip Mulder

 

 

Charon uitvaartbegeleiding:

"Een bijzonder woord van dank wil ik hier graag uitspreken naar Marcel Luntungan. Hij vulde op deze dag menig ogenblik van leegte met zijn warme stem, soms met eigen songs, een andere keer met bekende songs, waarbij ik diverse keren mensen hoorde meezingen of neurieren. Marcel is, zoals de meesten deze dag, lotgenoot en weet als geen ander hoe muziek je kan verwarmen en steun geven."

 

 

Netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost-Flevoland:

"De muziek die je tussen de presentaties liet horen werd omschreven als indrukwekkend, mooi om naar te luisteren en passend. Door jouw muziek en zang heeft het symposium een extra klankkleur gekregen. Jouw muziek werd uit de evaluaties met een 8.1 gewaardeerd."

 

 

Alzheimer Cafe Emmeloord

"Op onze laatste avond in het Alzheimer Cafe Emmeloord hadden wij Marsmelody uitgenodigd om het seizoen te komen afsluiten.

We keken terug op wat geweest was en vooruit naar de thema's voor het nieuwe seizoen.
Marcel Luntungan voelt heel goed de sfeer aan van zo'n avond.
Hij zong verschillende liedjes die pasten bij onderwerpen als deze.............en liedjes over afscheid nemen.
Een lied ging bijvoorbeeld over water dat verhindert om bij die ander te komen.
Ook dementie geeft naasten en geliefden vaak het gevoel de ander niet te kunnen bereiken.
We hebben allemaal erg genoten van zijn inbreng op deze avond."

Diet Maissan,
voorzitter Alzheimer Cafe Emmeloord

 

 maart 2010

Favoriete popsongs overledene live bij uitvaart

Bussum, 31 maart 2010:

Vanaf nu is live popmuziek bij de uitvaart voor iedereen mogelijk . Marcel Luntungan is in Bussum gestart met zijn bedrijf Marsmelody, singer-songwriter bij uitvaarten, asverstrooiingen en herdenkingen. Hij zingt de favoriete popmuziek van de overledene of nabestaanden en begeleidt zichzelf op akoestische gitaar. Luntungan speelt hiermee in op de groeiende behoefte om uitvaarten persoonlijker te maken. “Een live uitvoering van ‘Tears in Heaven‘ geeft een extra dimensie aan het afscheid nemen van een dierbare”, aldus Luntungan. Hij beschikt over een breed repertoire en eigen composities waaruit gekozen kan worden en levert maatwerk.

Mooie popsongs live spelen is iets dat Marcel graag doet en goed kan. Hij is voormalig finalist van de Grote Prijs van Nederland, componist van liedjes voor o.a. De Kast en Bastiaan Ragas en ondersteunde Edsilia Rombley als achtergrondzanger tijdens het Eurovisie Songfestival. Inmiddels heeft Luntungan verschillende uitvaarten en herdenkingen muzikaal begeleid. Door zijn diensten betaalbaar te houden hoopt hij vele uitvaarten muzikaal te mogen ondersteunen.
Vraag uw uitvaartverzorger naar de mogelijkheden van live popmuziek of bezoek de website www.marsmelody.nl voor verdere info

Wilt u contact met Marsmelody?

Mail of bel tel. 06-52171070.

 

dummy

Top